Maurer Kadarka 1880 na Forbskoj listi božićnih vina!

Maurer Kadarka 1880 preporučeno je od strane izuzetno uglednog američkog magazina Forbes kao idealno za poklon tokom predstojećih zimskih praznika! Vino subotičkog vinara Oskara Maurera Kadarka 1880 iz 2016, ušlo je u tekst Vodič kroz praznične poklone 2018: Najbolja vina koja su preporučili somelijeri restorana sa Mišelinovim zvezdicama. Za vodič koji je napisala Šeril Tiupreporuke su dali somelijeri restorana Geranium u Kopenhagenu, Amber u Hong Kongu, Aqua u Volsburgu u Nemačkoj, kao i drugih elitnih gastro tačaka planete. Među ovim restoranima našao se i čuveni Gaggan u Tajlandu, najbolji restoran u Aziji u 2017. godini, a u kome kao glavni somelijer radi Novosađanin Vladimir Kojić.

Kojić je u preporuci za Forbes napisao da je Maurerova kadarka savršen izbor za prazničnu hranu:

- Ako sam u prilici da odaberem praznično vino, postaraću se da podržim deo sveta iz koga potičem. Kadarka 1880 Oskara Maurera, iz berbe 2016, lako je i elegantno crveno vino. Poslednji put sam ga pio sa patkom u sosu od narandže, ali se sa ovim vinom može igrati na razne načine. Ono se može lepo upariti sa brojnim jelima iz Azije, a u meniju restorana Gaggan upario bih ga sa našim svinjskim vindaluom rađenim u tonkacu stilu - govori uspešni somelijer za jedan od najpoznatijih časopisa na svetu.

Kako navode u vinariji Maurer, Kadarka 1880 je napravljena od grožđa iz najstarijeg poznatog vinograda kadarke na svetu. Ovaj zasad nalazi se na peščanom terenu u subotičkom vinogorju, uz samu granicu sa Mađarskom, a čokoti su sađeni davne 1880. godine. 

Ostali članci
Aktuelnosti
Reportaže
Zanimljivosti
Vinske Vesti