I Veliko predstavljanje fruškogorskog vina u Subotici

U centru Subotice ispred Vinoteke Vinomond,

u ulici Braće Radića broj 3,  u hladu subotičkih gelegunja   

I. veliko predstavljanje fruškogorskog vina u Subotici

Sremski Karlovci - Irig

 

U subotu 26. jula 2014-te godine od 16.00 – 22.00 časova sa fokusom na Sremske Karlovce i Irig, organizovaće se I. veliko predstavljanje fruškogorskog vina u Subotici, promocija vojvođanskog vina u cilju boljeg upoznavanja porodičnog vinogradarstva, autohtonih sorti grožđa i nasleđa prirodnog bogatstva.

 

Vinogradarstvo u Sremu, koje je jedno od najstarijih u Evropi, subotičkoj publici predstavljamo po prvi put u partnerstvu sa osam proizvođača: Vinarija Kiš, Vinarija Kovačević, Vinarija Probus, Vinarija Vinum, Vinarija Mačkov podrum, Vinarija Živanović, Vinarija Nagy-Sagmeister i Vinarija Maurer.

PROGRAM:

 

15.00 – 16.00  doček izlagača

16.00 – 17.00  predstavljanje gostujućih vinarija medijima, ugostiteljima i distributerima vina u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Subotice

 

 

18.00 – 22.00  otvorena degustacija vina ispred vinoteke za vrsne poznavaoce i ljubitelje vina iz Subotice i Segedina

 

 

Szabadka központjában, a Vinomond borszaküzlet,

Rádity fivérek u. 3. szám előtt, a galagonyák árnyékában

 

I. Szerémi borfesztivál Szabadkán

Karlóca – Ürög

 

Karlócára és Ürögre fókuszálva, szombaton, 2014.július 26.-án 16.00.-22.00 között kerül megszervezésre  a Szerémi i borok első nagy bemutatója Szabadkán.

 

Szerémségben, ahol a szőlő művelés az egyik legnagyobb multú Európában, a szabadkai érdeklődőknek első alkalommal mutatjuk be 8 bortermelő partnerünket: Kiš borászat, Kovačević borászat, Probus borászat, Vinum borászat, Mačkov pincészet, Živanović borászat, Nagy-Sagmeister borászat és Maurer borászat.

 

 

PROGRAM:

 

15.00 – 16.00  a borászok fogadása

 

16.00 – 17.00  a vendég borászok bemutatása a médiának, vendéglátósoknak, borkereskedőknek, Szabadka város turisztikai hivatalának gyüttműködésével

 

18.00 – 22.00  nyitott borkóstoló a Vinomond borszaküzlet előtt minden szabadkai és szegedi borkedvelőnek

 

 
Fontosnak tartjuk hogy a vajdasági-délvidéki borvidékeink megismertetésében szerepet vállaljunk, hiszen egynémely termőhelyünk akár több évezredes szőlő és borkultúrával büszkélkedhet. A Szabadka-Horgosi borvidék borai már sokak számára ismertek a szülőföldünkön, és ennek okán egyre népszerűbbek is. A Szerémi borok-melyek Mátyás királynak is kedvencei voltak- pedig hagyományosan félig-meddig helyinek számítanak városunkban, de most első alkalommal közvetlenül a borászok mutatják be őket. Házhoz jön a Tarcal-hegy.


Miben gondolkodtunk?
Nem véletlen az, hogy Szerémségen belül Karomra (Karlóca-Sremski Karlovci) és Ürögre (Irig) összpontosítunk. E két Tarcal-hegyi (Fruska Gora-i) borváros sok évszázada adja a szerémi borvidék kimagaslóan híres borait.
Ezen belül is a dűlőkre, és a legjobb dűlőkre összpontosítunk, hiszen a legjobb termőhely  a záloga az igazán különleges bornak.
A pár száz méterenként változó egyedi mikroklíma, kőzetek, talajok, és maga az ökoszisztéma, markánsan egyedivé teszik a különböző dűlők borait.
A kiállítók mindegyike jeleskedik abban, hogy ezt az egyediséget megmutassa a borain keresztül.

Részvétel
A rendezvényen bárki résztvehet. Aki időben érkezik, az az üzlet közelében is tud  parkolni, de a legrosszabb esetben sem messzebb 2-300 méternél. Az "alkohol" fogyasztás miatt javasoljuk a tömegközlekedést, taxit, közellakóknak a sétát.
A részvételi díj személyenként 800,-dinár, amely tartalmaz egy jó minőségű Cseh kristálypoharat, és a kóstolási lehetőséget a borászoknál.
A rendezvény végén igény szerint, visszaváltjuk a poharat, 250 dináros áron.

Mikor, hol?
A rendezvény Szabadkán, a Rádity fivérek 3. szám alatt kerül megrendezésre, július 26-án szombaton, 18 órai kezdettel.

 

 

Ostali članci
Aktuelnosti
Reportaže
Zanimljivosti
Vinske Vesti